Het belang van werk - structuur, ritme, een doel, sociale contacten en zelfvertrouwen

26 feb 2019

F. Pannebakker

Leestijd 2 minuten

Het belang van werk - structuur, ritme, een doel, sociale contacten en zelfvertrouwen

Het belang van werk -
Inclusief ondernemen in een veranderende arbeidsmarkt !

De arbeidsmarkt verandert. Er is schaarste. Dat merken we allemaal. Dit vraagt om innovatie, zowel van iWerk  als van ondernemers. En om een andere aanpak en een flinke dosis creativiteit. Want ons doel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk helpen.

“Ik heb geen afstand tot de arbeidsmarkt, maar de arbeidsmarkt heeft een afstand tot mij”. Een scherpe opmerking van een werkzoekende, van het soort dat ons ook scherp houdt. Want we moeten ons steeds afvragen of we de juiste dingen doen om onze werkzoekenden te helpen. Ondanks de veranderende arbeidsmarkt is inclusief ondernemen nog steeds niet overal vanzelfsprekend. En dat is jammer, want naast een inkomen biedt werk zoveel meer. Structuur, ritme, een doel, sociale contacten en zelfvertrouwen. Wij zien van dichtbij wat het met mensen doet als ze net dat beetje extra vertrouwen en zekerheid krijgen. Dat geeft de burger moed….

Bij iWerk organiseren wij werk. U kunt een opdracht bij ons plaatsen of een medewerker van ons inlenen. Denk er eens over!

Meer info nodig?

Luuk Duursma

Telefoon: 06-222 710 18 of mail mij: l.duursma@iwerk.nl